1.01 - Átok Rátok Lányok
greta 2004.09.19. 14:51
Penne csirkehússal és portói mártással .Íme a recept
Hozzávalók: penne (tollhegy) tészta, filézett csirkemell, vörösbor (nem muszáj portói, mert méregdrága), vaj, só, bors. Személyenként kb. 15-20 dkg száraztésztával és egy filézett csirkemellel számolj!
Elkészítése: Fõzd ki a tésztát enyhén sós, forró vízben. Egy kis olajat is adhatsz a vízhez, így nem fog a tészta összeragadni! A csirkemellfilét vágd kockákra vagy kisebb csíkokra, sózd és borsozd ízlés szerint. A serpenyõben olvass meg egy kis vajat, és a húst pirítsd meg, amíg szépen kifehérednek a csirkekockák. Ha kész van, szûrõlapáttal szedd ki a húst egy edénybe, és tartsd melegen. A serpenyõben levõ vajhoz önts hozzá vörösbort (kb. 1-1,5 pohárnyit), és melegítsd fel közepes lángon. Feloldja a serpenyõ alján marad finom húspörcöket, ami nagyon jót tesz a mártásnak, és a mosogatást is megkönnyíti. :) Ezután öntsd ki a bort egy tálba, és keverd (lehet kézi habverõvel is), amíg krémes állagú nem lesz. Ha túl sûrû, egy kis bort még önthetsz hozzá. Még melegen adj hozzá további egy evõkanál vajat. Ezután már csak a tálalás van hátra: a tésztákad adagold tányérokra, majd rakj rá a csirkehúsból és az öntetbõl is. Ha úgy kényelmesebb, elõbb összekeverheted a húst és a mártást. Jó étvágyat!
|